2023-05-07

Terapeutisk meditation

Slut ögonen, andas, och låt oss guida dig mot ett möte med ditt inre, genom våra skickligt utformade terapeutisk övningar.

Vi har utformat en rad olika övningar som vi spelat in och delar med de klienter som är i processen av förändring. Aliki Anderberg, leg. psykoterapeut och schematerapeut, står för manus,  Mahad Kalasumu för musik och jag, Karolina Defalva för inläsning.

Att arbete med sig själv i de djupare strukturerna, är en resa som alla människor behöver ett stöd i. Vi terapeuter som arbetar enligt schematerpi, arbetar nära och finns till för dig även när vi inte sitter mitt emot varandra. Vår uppgift är att bära "med" dig, väcka liv och kraften i en sund sida av dig och empatiskt gränssätta det inom dig som vill kontrollera och kritisera. De digitala övningarna du får när du går i terapi hos mig eller Aliki, hjälper i hållandet av processen, de vidmakthåller bärandet och utvecklar din förmåga till, och upplevelse av av närvaro, självmedkänsla och kontakt. 

2023-05-07

Psychological processes for male athletes with gambling problems

Vi är stolta och förväntansfull över att få delta och bidra till ökad kunskap om spelberoende. Jag ska föreläsa på SNSUS på temat ”Psychological processes for male athletes with gambling problems”. Det senare året har jag och min kollega Aliki Anderberg gjort en akademisk fördjupning tillsammans med Lunds universitet på ämnet "Psykologiska processer vid spelproblem hos manliga idrottare", och det här blir första gången våra resultat, insikter och lärdomar presenteras för en publik.

Forskning visar att manliga idrottare lider en betydligt förhöjd risk för spelproblem och vårt mål är att öka kunskapen om målgruppens problematik och lidande för att terapeutiskt kunna erbjuda långsiktigt hållbar behandling.Vår analys visar underliggande sårbarheter hos målgruppen vilka ger värdefulla insikter både i relation till ett preventivt arbete men även som nyckelinformation inför en terapeutiskt utmanande problematik.

2023-05-01

Mindfulness Meditation for Pain Relief, av Jon Kabat-Zinn

Jon Kabat-Zinn, en av grundarna av Mindfulness, har precis kommit ut med en ny bok, "Mindfulness Meditation for Pain Relief”. Boken berör vad det innebär att vara människa och hur vi kan skapa ett varande i relation med våra erfarenheter även när vi går igenom mörkare stunder. Förutom många kloka ord och insikter bjuder boken på vackra illustrationer som ger ytterligare både djup och rymd till texterna.

Rekommenderar den varmt!